سوالات و پیشنهادات در مورد کاغذ سنگی وچاپ آن

 

پاسخ‌ های ارائه ‌شده در زیر، راهنمایی‌هایی است که می‌تواند برای کاربران کاغذ سنگ ( کاغذ معدنی غنی‌شده) راه گشا باشد.

۱- آیا کاغذ سنگ به دلیل بسیار نرم بودن برای تغذیه دستگاه چاپ مشکل‌ساز نیست؟

کاغذ RBD نوع ضخیم‌تر و سخت‌تر این کاغذها است ، بنابراین مشکل تغذیه ناشی از بیش ‌از حد نرم بودن کاغذ را ندارد. در نقطه مقابل، کاغذ RPD از مواد نرم‌تری است که گاهی اوقات سرعت چاپ دستگاه را پایین می‌آورد. اگر دستگاه چاپ در هنگام خوراندن کاغذ به دلیل بسیار نرم بودن آن با مشکل مواجه شد، موارد زیر برای کاهش دادن مشکل تغذیه دستگاه انجام شود.

تغییر ضخامت کاغذ مورد استفاده: به‌طورکلی دستگاه‌های چاپ کاغذهایRPD بالاتر از 120 میکرون را چاپ می‌کنند و با نرم بودن بیش‌ازحد مواد برای چاپ روبرو نخواهند شد. اگر شما می‌خواهید بر روی کاغذRPD    100  میکرون چاپ کنید و با مشکل خوراندن کاغذ به دستگاه چاپ مواجهید، از انواع ضخیم‌تر استفاده کنید؛ از این طریق سرعت بالاتری را در چاپ خواهید داشت.

تنظیم تسمه ‌نقاله در منطقه تغذیه کاغذ: هنگامی‌که کاغذ خیلی نرم با سرعت خیلی بالا به دستگاه چاپ خورانده می‌شود، لبه‌ های کاغذ به حالت لول در آمده که باعث می‌شود ماشین‌آلات چاپ کندتر کار کرده یا اغلب متوقف شوند. این مشکل را می‌شود با توزیع یکسان تسمه در سراسر کاغذ کاهش داده و یا برطرف کرد. اطمینان حاصل کنید که تسمه در دو لبه کاغذ قرارگرفته باشد، این امر تضمین می‌کند که کاغذ بدون مشکل به دستگاه تغذیه‌شده و درنتیجه به افزایش سرعت چاپ کمک شما کمک خواهد شد.

انتخاب ماشین‌آلات چاپ: به‌طورکلی ماشین‌آلات چاپ نظیر رولند و هایدلبرگ در چاپ کاغذ سنگ، حتی در سری‌ های نرم ‌تر و نازک ‌تر این کاغذ، بسیار عالی عمل می‌کنند. دستگاه چاپ باید تجهیزات ضد استاتیک داشته باشد، روشن کردن این تجهیزات می‌تواند به ‌سرعت چاپ نیز کمک کند.

۲-آیا مرکب روی این کاغذها به‌آسانی خشک نمی‌شود؟ آیا مشکلی در چاپ آن‌ها با دستگاه ‌های افست وجود دارد؟

در زیر توصیه‌های معتبری برای کاغذ RPD و RBD ارائه‌شده است که می‌تواند به‌خوبی پاسخگوی این دست از سؤالات شما باشد.

آب ‌و هوا: رطوبت می‌تواند بر سرعت خشک شدن مرکب تأثیرگذار باشد. در روزهای بارانی که رطوبت بالاتر است، خشک شدن مرکب زمان بیشتری طلب می‌کند. از سوی دیگر، در یک روز آفتابی که رطوبت پایین‌تر است، برای کارهای چاپ سبک تنها حدود ۳۰ دقیقه زمان نیاز است تا روی دیگر کاغذ برای چاپ آماده شود. در روزهای دیگر اگر کار چاپ سنگین است، ۲ تا ۳ ساعت زمان ( پیش از اینکه پشت کاغذ برای چاپ آماده شود ) موردنیاز خواهد بود.

انباشتن/ پشته سازی: هنگامی‌که کار چاپ سنگین است، کاغذها را در ارتفاع خیلی زیاد روی‌هم انباشته نکنید. ما توصیه می‌کنیم که کارهای چاپ ‌شده را در دسته‌هایی به ارتفاع در حدود ۲۰ سانتیمتر روی ‌هم بگذارید. ارتفاع می‌تواند به ترتیب بر اساس کار چاپ سبک یا سنگین، افزایش یا کاهش پیدا کند.

 – عامل شیمیایی سخت‌کننده : اغلب عامل ‌های شیمیایی سخت‌کننده برای کاهش مشکلات افست به مرکب چاپ افزوده می‌شوند. بااین‌حال، استفاده از عامل‌های شیمیایی سخت‌کننده بر روی کاغذ سنگ توصیه نمی‌شود. لطفاً از استفاده عامل ‌های شیمیایی سخت‌کننده در هنگام چاپ هم ‌زمان بر روی کاغذهای سنگی RPD  و RBD خودداری کنید.

 ۳- چگونه با ایجاد لکه‌ های سفید مکرر مقابله کنیم؟

هنگامی‌که لکه ‌های سفید مکرر را بر روی مواد چاپ مشاهده می‌کنید، لطفاً سیلندر چاپ یا سطح روکش لاستیکی دستگاه چاپ را تمیز کنید.

۴- آیا چاپ بر روی یک‌طرف خاص از کاغذ توصیه می‌شود؟

طرفی که رو به آسمان است: شما درخواهید یافت که طرف صحیح و توصیه‌شده برای چاپ بر روی ورق ‌هایی که در پالت به دست شما رسیده همیشه آن سمتی است که رو به آسمان دارد.

چهارگوشه خمیده: تفاوت میان چاپ بر روی یک ‌طرف RPD و یا طرف دیگر آن مشخص نیست، بااین‌حال، فهمیدن و شناسایی اینکه کدام طرف کاغذ طرف توصیه ‌شده برای چاپ است، دقت چاپ و کیفیت چاپ بالاتر را تضمین می‌کند. هنگامی‌که شما RPD را به‌صورت کاملاً مسطح بر روی میز قرار می‌دهید، مشاهده می‌کنید که چهارگوشه خمیده به سمت میز است (توجه داشته باشید که این خمیدگی بسیار ناچیز و کوچک است). هنگامی‌که کاغذ در گوشه‌ها خم‌شده است، سطح چاپ توصیه‌شده طرفی خواهد بود که رو به بالا است، یا آن ‌طرفی که بر روی میز می‌بینید. برای کارهای چاپ یکرو، پیشنهاد ما این است که برای تضمین بهترین نتیجه بر روی طرف پیشنهادشده چاپ کنید.

 RPD در مقابل RBD : برای کاغذهای RPD یک تفاوت جزئی میان دو طرف کاغذ وجود دارد، این امر در RBD مشخص نیست. شما تنها نیاز خواهید داشت که قانون چاپ بر روی طرفی که کاغذ رو به آسمان است، در هنگام رسیدن در پالت را به‌عنوان یک قاعده کلی دنبال کنید.

۵ – آیا هیچ توصیه‌ای برای چاپ بر دو روی RPD وجود دارد؟

– RBD در برابر RPD : چاپ دو رو بر RPD به این دلیل که RPD ماده بسیار نرمی است به مراقبت بیشتری در مقایسه با چاپ بر روی RBD نیاز دارد. لطفاً به توصیه ‌های زیر برای چاپ دو رو بر RPD توجه داشته باشید.

–  چاپ با استفاده از کاغذ RPD 160 میکرون یا بالاتر: توزیع مرکب برای چاپ دو رو و به ‌طورکلی در چاپ‌های سبک (مثلاً نقشه‌ها)، باید در هر دو طرف کاغذ یکسان باشد. سپس با استفاده از نمونه ‌های نازک‌تر RPD  نظیر RPD 100 میکرون یا RPD 120 میکرون چاپ خوبی خواهیم داشت. بااین‌حال، کار چاپ باید یک کنتراست چاپ رنگ تیره یکدست، همچنین رنگ روشن برطرف یکسان یا هر دو طرف را شامل شود، به‌این‌ترتیب، استفاده از ضخامت کمتر از ۱۶۰ میکرون توصیه نمی‌شود. دلیل این امر این است که ازآنجایی‌که کاغذ سنگ بسیار نرم است و گسترش و توزیع نا برابر مرکب آن را خشک می‌کند، این امر می‌تواند به تنش ناهموار بر روی کاغذ و صافی ناهموار آن منجر شود. وقتی‌که دستگاه چاپ کاغذ را برمی‌گرداند تا بر روی دیگر آن چاپ کند، بعدازاینکه کاغذ غیریکنواخت شد، ثبت آن کار مشکلی است؛ بنابراین، استفاده از گراماژ بالاتر کاغذ، به‌عنوان‌مثال، بالاتر از ۱۶۰ میکرون تا حد زیادی می‌تواند به کاهش این مشکل کمک کند.

–  چاپ سطح پشتی کاغذ در ابتدا و سپس چاپ بر روی طرف توصیه‌شده: برای چاپ دو رو، ما چاپ بر سطح پشتی کاغذ در ابتدا را با چاپ رنگ‌های روشن‌تر یا سمت چاپ رنگ‌های یکنواخت‌تر پیشنهاد می‌کنیم (قبل از برگرداندن برای چاپ بر سمت توصیه‌شده برای رنگ تیره یا سمت کمتر یکنواخت توزیع‌شده مرکب برای چاپ).

کاغذ سنگ RPD دارای انحنای کمی است، تصویر زیر نسخه اغراق‌ شده‌ای از این انحناست تا به توضیح مراحل چاپ کمک کند.

طرف چاپ توصیه‌شده: ابتدا بر روی طرف پشتی چاپ کنید، قبل از اینکه بر طرف توصیه‌شده این کار را انجام می‌دهید. مناسب برای ور‌آمدن یا تورم چاپ مرکب تیره‌رنگ یا توزیع ناهموار مرکب.

طرف پشتی چاپ: این‌طرف را اول چاپ کنید. سعی کنید که این‌طرف را با مرکب رنگ روشن‌تر یا حتی توزیع مرکب چاپ کنید.

۶- تنوع ضخامت کاغذ سنگ چقدر است؟

میانگین تنوع کاغذ سنگ در حال حاضر RPD ± 7%  , RBD  ± 6% است. البته تنوع ضخامت کاغذ سنگ در آینده نزدیک بیشتر خواهد شد.

7-  آیا برای چاپ کاغذ سنگی دستگاه خاصی مورد نیاز است؟

اگر کاغذ سنگی دارای جنس مناسب باشد، تمامی چاپخانه ها با تمامی ماشین‌آلات چاپ قادر به چاپ روی آن می باشند . نکته مهم اینکه برای چاپ کاغذ سنگی نیاز به تغییر مرکب نبوده و با ماشین‌های افست و مرکب معمولی نیز روی آنها می توان چاپ کرد.

8-  سرعت خشک شدن کاغذ سنگی پس از چاپ چگونه است؟

کاغذ سنگی تولیدی داخلی با توجه به اینکه دو رو دارند که یک روی آن زبر و روی دیگر آن صیقلی و براق می باشد لذا سرعت خشک شدن مرکب روی آنها در ماشین آلات معمولی و بدون IR و UV متفاوت است در ماشین آلات دارای خشک کن AR و UV سرعت خشک شدن سطح صیقلی نیز سریع بوده و بلافاصله خشک می شود در ماشین‌آلات معمولی سطح زبر کاغذ بلافاصله خشک شده و اصطلاحاً پشت نمی زنند اما سطح براق آن نیاز به افزودن ماده خشک کن در مرکب و یا پودر خشک کن در ماشین چاپ می باشد.

9– کیفیت چاپ بر روی کاغذ سنگی چگونه است؟

با توجه به اینکه بافت تشکیل دهنده کاغذ سنگی با کاغذ سلولزی متفاوت می‌باشد چاپ نیز روی آن با کیفیت بسیار بالاتر انجام می‌شود، کاغذها و مقواهای سلولزی بافت بلند داشته و مرکب در حدود تصاویر پخش می شوند لذا وقتی با دقت به آن نگاه شود گویی مرکب از خط خارج شد و کیفیت چاپ پایین آمده است این در حالی که در کاغذ سنگی به لحاظ بافت نقطه ای این مشکل وجود نداشته و کیفیت چاپ بسیار بالا می باشد کیفیت چاپ در زمانی که طرح مورد نظر ما کاملاً متراکم به‌لحاظ رنگ باشد (تمپلات) در کاغذ سنگی بسیار بالاتر و مشهود تر از کاغذ و مقوای معمولی می باشد.

10- میزان مصرف مرکب در کاغذ سنگی چگونه است؟

کاغذ سنگی به دلیل داشتن دو روی متفاوت مصرف مرکب متفاوت دارد در سطح براق و صیقلی میزان مصرف مرکب ۴۰ درصد کمتر از مقوا و کاغذ های سلولزی می باشد و در سطح مات و زبر این میزان به اندازه مقوا و کاغذ سلولزی می باشد.

11- آیا پس از چاپ، مرکب از کاغذ سنگی جدا می شود؟

کیفیت کاغذ سنگی بسیار بالا بوده و علاوه بر داشتن چاپ با کیفیت، هیچ عاملی نمی تواند پس از چاپ به آن آسیب برساند این کاغذها در مقابل آب، روغن و انواع مایعات مقاوم بوده و حتی اگر لکه ای روی آن ریخته و خشک شود و بتوان آن را با دستمال نمدار پاک کرد، پاک کردن لکه باعث هیچگونه آسیب به چاپ نشده و کیفیت چاپ دست نخورده باقی می ماند از سوی دیگر در مقوا و کاغذ سلولزی موجود در بازار پس از چاپ و خشک شدن سطح کاغذ اگر چسب نواری به آن چسبانده و جدا کنیم به چاپ آسیب رسیده و بخشی از مرکب به نوار چسب خواهد چسبید این در حالی است که برای کاغذهای سنگی این موضوع اتفاق نیفتاده و کیفیت چاپ همچنان ثابت می ماند.

12- آیا برای صحافی کاغذ سنگی نیاز به چسب خاصی می باشد؟

نکته مهم در مورد کاغذ سنگی این است که این کاغذ ها با دوخت التراسونیک و بدون نیاز به چسب به هم می چسبند طوریکه در هنگام تلاش برای جدا کردن، کاغذ زودتر از محل اتصال یا دوخت پاره می شود. از سوی دیگر چسب های دو طرفه نیز برای چسباندن کاغذ سنگی به یکدیگر بسیار مناسب می باشند. در مورد لمینت کاغذ سنگی، بر روی مقوا و کارتن نیز بدون نیاز به تغییر چسب این کاغذ ها با توجه به فرمولاسیون خاص با تمامی چسب های پایه آب و حلال مرسوم قابلیت چسبیدن به کارتن ومقوا بوده و به راحتی می توانید این کاغذ را لمینت کرده به خصوص برای بسته بندی مواد غذایی فاسد شدنی که در یخچال قرار می گیرند نظیر خرما، میگو، میوه و … استفاده نمود. در مورد استفاده از کاغذ سنگی برای جلد کتاب نیز، در صورت استفاده از چسب گرم در صحافی، کاغذ سنگی جایگزین بسیار مناسب برای مقوا و ورق های pvc می باشد طوری که بدون نیاز به سلفون و فعالیت های بعد از چاپ هزینه های ناشی از آن را به شدت کاهش داده و باعث می شود کتاب عدم آسیب پذیری خود را از سمت جلد حفظ نموده و طول عمر بیشتری داشته باشد. در حال حاضر ناشران بزرگی همچون انتشارات پیام نور، انتشارات کاگو، انتشارات واژه پرداز اندیشه، انتشارات راه فردا و … از کاغذ سنگی در جلد کتاب های خود استفاده می نمایند.

13- آیا بر روی کاغذ سنگی میتوان خدماتی نظیر طلاکوب، سلفون،  uv موضعی و … انجام داد؟

با توجه به جنس کاغذ سنگی و هماهنگی مواد تشکیل‌دهنده آن با جنس خدمات مطرح شده، کیفیت این خدمات روی کاغذ سنگی بسیار بالاتر از مقوا می باشد.

14- آیا کاغذ سنگی رنگی هم می توان تولید کرد؟

در صورت داشتن تکنولوژی لازم در خط تولیدی و بسته به اینکه خط تولیدی چند لایه باشد می‌توان کاغذ سنگی سفید رنگی، یک رو رنگی و دو رنگی با رنگ های متفاوت در رو و پشت کاغذ تولید نمود.

15- مقاومت حرارتی کاغذ سنگی چقدر است؟

کاغذ سنگی در ۱۸۰ درجه سانتیگراد ذوب شده و در صورت هم جواری با آتش مقاومت بالاتری در مقابل آتش سوزی دارد و در صورت سوختن نیز تنها پودری (که غالباً آهک می باشد) از آن به جا می ماند کاغذ سنگی در درجه حرارت بالای ۱۳۰ درجه شکل خود را از دست داده و و اصطلاحاً دفرمه می شوند البته می توان با افزودن برخی مواد افزودنی خاص به این کاغذها مقاومت حرارتی آنها را بالاتر برد.

16- آیا کاغذ سنگی زیست تخریب پذیر است؟

به دلیل درصد بالای مصرف کلسیم کربنات در کاغذ سنگی، این کاغذ به عنوان کاغذ سبز در دنیا مشهور بوده و صنعت کاغذ سنگی هم به عنوان صنعت سبز معروف می باشد. اگر کاغذ سنگی را در طبیعت و زیر نور خورشید رها کنیم پس از ۳ الی 6 ماه به صورت پودر درآمده و جذب طبیعت شده و آلودگی بصری نخواهد داشت البته با افزودن برخی مواد خاص می‌توان مقاومت این کاغذها را در مقابل نور خورشید بالا برد.

17 – مقاومت کاغذ سنگی در مقابل پارگی چقدر است؟

کاغذ های سنگی غالباً از یک طرف در مقابل پارگی مقاومت بالایی داشته و از سوی دیگر راحت تر پاره می شوند. در این میان برخی کاغذ های سنگی  به دلیل فرمولاسیون و فرآیند تولید از هر دو طرف مقاومت کششی بالایی در مقابل پارگی دارند.

چگونگی چاپ افست بر روی کاغذهای RPD و RBD

کاغذهای RPD و RBD از طریق اکثر روش‌های چاپی نظیر افست، گراور، فلکسوگرافی (چاپ با غلتک انعطاف‌پذیر)، سیلک اسکرین و دوار (روتاری) قابل‌چاپ هستند. کاغذهای RPD و RBD مزایای کاغذ خمیری و مصنوعی را دارا هستند. چاپ این کاغذها را به‌راحتی می‌توان با استفاده از شیوه‌ها و دستگاه‌های چاپ رایج انجام داد. به‌علاوه اینکه این کاغذها خواص ضد آب بودن را مانند کاغذهای مصنوعی دارا هستند. موارد زیر در هنگام چاپ بر روی RPD و RBD توصیه می‌شود. لطفاً توجه داشته باشید که موارد زیر تنها یک راهنمایی است. تنظیمات میان دستگاه‌های چاپ مختلف و اپراتورها، می‌تواند متفاوت باشد.

۱-  جوهر عادی و جوهر سویا برای چاپ روی کاغذهای RPD و RBD مناسب هستند.

۲-  سرعت چاپ برای رنگ‌های تیره/یکدست، ۷۵۰۰ تا ۸۰۰۰ صفحه در ساعت و بیش از ۹۰۰۰ صفحه برای رنگ‌های روشن‌تر است.

۳-  تغذیه/فید آب روی ۲۱ و نسبت ۱۱۵ تنظیم شود.

۴-  تغذیه جوهر بر روی ۴۰ و نسبت ۱۱۶ تنظیم شود.

۵-  پودر خشک‌کننده، بسته به نوع کار در سطح ۴ تا ۶ تنظیم شود.

۶ – سطح RPD و RBD بلافاصله پس از چاپ خشک می‌شود.

برای خشک شدن کامل RPD و RBD و آمادگی برای فرایندها و چاپ‌های بیشتر، لطفاً در حدود ۱ ساعت پس از چاپ رنگ روشن یا ۶ ساعت پس از چاپ رنگ تیره منتظر بمانید.

۷- هنگام انباشتن و بر روی‌هم قرار دادن کاغذ چاپ‌شده، لطفاً صفحات جداکننده (میانی) موردنیاز را در جای خود قرار بدهید.

۸ – برای به حداقل رساندن ایستایی مرکب روی کاغذ، لطفاً حداقل ۴۰ درصد رطوبت نسبی را حفظ کنید. تجهیزات ضد استاتیک نظیر، یونیت‌های یونیزه کننده هوا در فیدر و یا تحویل ترجیح داده می‌شود اما لازم و ضروری نیست.

۹ – لطفاً در هنگامی‌که دقت تبدیل و چاپ با کیفیت بالاتر موردنیاز است، چهار طرف کاغذ را تمیز کنید.

راهنمای چاپ روتاری بر روی کاغذ سنگ

۱-  فشار و کشش : نه به‌طور بیش‌ازحد، معمولاً در حدود ۱۰ کیلوگرم به‌ منظور به حداقل رساندن چین و شکن.

۲ – فشار : از کمترین فشار شروع شده و بسته به فشار موردنیاز می‌توان آن را به‌مرور و به‌طور تدریجی افزایش داد تا به نتیجه دلخواه رسید.

۳-  خشک‌کردن : در صورت استفاده از خشک‌کن، به‌طورمعمول نباید درجه حرارت از ۷۵ سانتی‌گراد فراتر رود تا از تغییر شکل یا کوچک شدن جلوگیری شود. به‌طورمعمول درجه حرارت بالاتر مستلزم سرعت عکس‌العمل به‌مراتب بالاتر است.

۴-  پودر:  چاپ کردن برای زمان طولانی‌تر ممکن است باعث جمع شدن و متراکم شدن پودر سنگ شود. لطفاً از بررسی متناوب و تمیز کردن مرتب دستگاه در زمان بروز چنین رویدادی اطمینان حاصل کنید.

۵-  مرکب:  به‌منظور پیشگیری از پخش شدن مرکب خواهشمند است از مرکب با سرعت خشک شدن سریع یا از مرکب UV استفاده کنید.

۶-  مرکب آبی/ فلورسنت یا مرکب ویژه:  این نوع مرکب‌ها ممکن است ناپایداری بیشتری داشته باشند. درنتیجه، لطفاً آن‌ها را ابتدا بر روی کاغذ ریخته و بررسی کنید ؛ اگر پس از دو یا سه روز هیچ‌گونه رنگ‌ باختگی یا تغییر رنگی قبل از فرآیند چاپ رخ نداده باشد می‌توانید از این مرکب استفاده کنید. درصورتی‌که رنگ‌پریدگی یا تغییر رنگ وجود داشت، نوع (مارک) مرکب خود را تغییر داده و دوباره این آزمون را تکرار کنید.

۷ –لاک‌الکل : ممکن است لاک‌الکل با مرکب عکس‌العمل نشان دهد (به‌خصوص به مرکب‌هایی به رنگ آبی/ فلورسنت و دیگر رنگ‌های خاص هستند) که نتیجه آن کم‌رنگ شدن یا تغییرات رنگ خواهد بود؛ بنابراین پیش از چاپ نسبت به بررسی و تست این موضوع اقدام کنید.

۸- مرکب متالیک:  مرکب متالیک برای چاپ روی کاغذ سنگ (معدنی) مناسب نیست.

۹-  چاپ روتاری: کاغذهای سری S-Eco(RPD)، S-Board(RBD)  و S-Film(SPO)  که به ترتیب اختصاراً RPD ،  RBD و SPO خوانده می‌شوند) از کاغذهای سنگ برای چاپ روتاری مناسب تشخیص داده می‌شوند (باید توجه داشت که کاغذ SPO یا همان S-Film دارای پوشش لمینت در هر دو طرف است، بنابراین قبل از چاپ طرف دوم نیاز به خشک شدن (درمان) توسط برج کرونا دستگاه شما دارد. لطفاً توجه داشته باشید که برای رسیدن به بهترین کیفیت، یک هفته قبل از انجام عملیات چاپ، کاغذها را تحت Corona Treatment قرار دهید.

۱۰- حجم مرکب و میزان تقلیل: خواهشمند است رهنمودهای گفته‌شده را دنبال کنید و میزان مرکب را بر اساس آنچه برای فیلم PP مورداستفاده قرار می‌گیرد تنظیم کنید می‌توان به‌طورکلی گفت که رفتار کاغذ سنگ، علی‌الخصوص سری کاغذهای Spo بسیار به فیلم‌ها شبیه بوده و ازاین‌رو دستورالعمل‌های چاپ آن نیز به فیلم‌های پلیمری نزدیک است.

راهنمای چاپ گراور

میزان چسبندگی مرکب : با توجه به بخش سوم استاندارد  ZHAN، زمان چسبندگی پیشنهادی برای مرکب رنگ سفید نهایتاً ۱۲ ثانیه بوده و این در صورتی است که این مدت برای رنگ‌های دیگر ۱۶ تا ۱۹ ثانیه برآورد شده است (تطبیق بیشتر چسبندگی (ویسکوزیته) مرکب می‌تواند متناسب با کار چاپی تنظیم شود).

غلظت مرکب: حداقل ۵۰ درصد

سرعت چاپ: در حدود ۶۰ -۸۰ متر در دقیقه

صفحه چاپ: در حدود ۱۵۰-۱۷۵ خط

دستورالعمل‌های جایگزین  با توجه به موضوع موردنظر

پیشنهاد‌هایی برای چاپ روی کاغذ سنگ

توجه به میزان و نسبت مرکب به آب در چاپ بر روی کاغذ سنگ، به‌مراتب بااهمیت‌تر از زمانی است که چاپ بر روی کاغذ معمولی انجام می‌شود. کاغذ سنگ مقدار بسیار کمی از آب را جذب می‌کند، بنابراین مقدار آب موردنیاز بسیار کم خواهد بود (شاید کمتر از نصف آبی که برای چاپ بر روی کاغذ معمولی نیاز است). صفحه فقط میزانی آب نیاز دارد تا سطح آن خیس باشد و میزان بیشتر آن موجب بروز مشکلاتی خواهد شد.

۱- سرعت معمول نباید بیش از ۷۰۰۰ چاپ در ساعت باشد.

۲- از کم‌ترین ضخامت مرکب، پوشش، لاک‌الکل و فیلم استفاده کنید. همچنین می‌توانید از مرکب جامد با تراکم K-1.65; C&M-1.30; Y-0.95 استفاده کنید.

۳- محیط را از هرگونه گردوغبار روی بخش باز از بین ببرید تا سطح برگه‌ها پاک باشد.

۴- از فیلم با حداقل ضخامت و پوشش آب یا لاک‌الکل استفاده کنید.

۵- دقیقاً بعد از تنظیم و قرار گرفتن مرکب، محفظه را در معرض باد قرار دهید.

۶- باید نخست آن‌طرفی از فرم که دارای پوشش نازک‌تر مرکب است به چاپ برسد.

۷- در صورت استفاده از پوشش‌های آبی، محفظه‌ها را در زمان مناسب پس از چاپ و دومرتبه در زمان مناسب در معرض باد قرار دهید.

۸ – پودر خشک‌کن (خشک یا سریع خشک  X + Y=     Grafo) را به میزان اختیاری به مرکب بیفزایید (مرکب جامد ممتاز برای چاپ روی کاغذ سنگ ساخته‌شده است) به‌ویژه برای فرم‌هایی که دارای پوشش نازک مرکب هستند، استفاده اختیاری از میله‌ای برای هم زدن جهت جلوگیری از امولسیون بیش‌ازحد، مناسب می‌نماید.

۹ – برای نتیجه بهتر، از محلول با پایه الکل استفاده کنید. البته باید توجه داشت که می‌توان از جایگزین‌هایی برای الکل نیز استفاده کرد. از موادی که دارای درصد زیادی از گلیسیرین هستند اجتناب کنید زیرا ممکن است فرایند خشک شدن را به تعویق بیندازد. برای اطلاعات بیشتر با شرکت موردنظر تماس بگیرید. استفاده از خشک‌کن‌های محلول اسپری پیشنهاد نمی‌شود.

۱۰ – پیشنهاد می‌شود از صفحه‌های فلزی که آب کمی را حمل می‌کنند استفاده کنید. صفحه‌های کاغذی یا پلی‌استر همواره و برای همیشه پیشنهاد نمی‌شود.

۱۱-  محلول مخزن را بین pH 5.5 و ۴٫۵ نگهداری کنید ( PH 5 میزان ایده‌آل است و به‌طورمعمول میزان PH باید از ۴ بالاتر باشد).

۱۲ – در صورت کپی گرفتن ، از خشک‌کن استفاده شود یا بلافاصله پس از پوشش مرکب در معرض باد قرار گیرد.

۱۳ – به‌منظور پیشگیری از ایستایی، حداقل ۴۲ درصد از رطوبت را حفظ کنید. همچنین می‌توانید از ابزار ضد ایستایی همچون یونیزاسیون کننده‌های هوا در قسمت فیدر یا تحویل کار استفاده کنید.

۱۴ – به‌منظور جلوگیری از لطمه دیدن کار، باید فشار مکنده‌ها و چرخ‌های سینی فیدر یا فرچه‌ها را کاهش دهید.

۱۵ – معمولاً پس از چاپ دو تا سه هزار برگ روکش‌ها (سیلندرها و لاستیک‌های آن) را به‌منظور از بین بردن گردوغبار بشویید، در غیر این صورت با کاهش کیفی جوهر مواجه خواهید شد.

پیشنهاد‌هایی در خصوص صحافی

۱ -همیشه قبل از به کار بردن این محصول، چسب‌ها، طرح‌ها، ورقه‌ها و فرایند صحافی را تست کنید.

۲ -تیغه‌ها، قالب‌ها و مته‌ها باید تیز و بدون شکاف باشند تا از ایجاد پارگی جلوگیری به عمل آید.

۳ – پیشنهاد می‌شود که در زمان مته‌کاری از یک اینچ ارتفاع فراتر نروید در غیر این صورت کاغذ سنگ کارایی خود را از دست خواهد داد.

۴ – کاغذ سنگ در تمامی جهات تاخورده و سوراخ می‌شود.

۵ – پیشنهاد می‌شود از تا زدن‌هایی که منجر به محبوس شدن هوا می‌شود خودداری کنید.

۶ – با توجه به ماهیت ضد آب بودن کاغذ سنگ، برای چسباندن استفاده از سیستم چسب گرم مایع یا نوارچسب دوطرفه پیشنهاد می‌شود.

۷- کاغذ سنگ ممکن است کاملاً برای کار شما مناسب باشد. بهتر است زمانی که تمامی کتاب از کاغذ سنگ تهیه‌شده از چسب PUR استفاده شود.

پیشنهاد‌هایی در خصوص پوشش آب

استفاده از پوشش‌های تشکیل‌شده از آب برای کاغذ سنگ با موفقیت همراه خواهد بود.

نکته: اکثر پوشش‌های چاپ هم‌زمان بر روی دو طرف برگ پیاده‌سازی می‌شوند، بنابراین از رسیدن اکسیژن به مرکب جلوگیری کرده، آن را اکسید می‌کنند و درنتیجه از خشک شدن مرکب جلوگیری می‌کنند.

بااین‌حال پوشش‌های شکل‌گرفته برای کاغذ سنگ می‌توانند دارای پرایمر باشند؛ بنابراین اکسیژن می‌تواند از پوشش‌های آبی عبور کند، مرکب را خشک نماید و سپس از پوشش آبی خارج شود. برای اطلاعات بیشتر در این موارد می‌توانید با تأمین‌کنندگان کاغذ خود تماس بگیرید.

۱-  مطبوعات با تیراژ بالا باید توانایی راه‌اندازی پوشش‌های آبی در خط چاپ خود را داشته باشند.

۲-  پوشش آبی نباید به‌طور هم‌زمان بر روی دستگاه‌های چاپ با زمان کم تحویل (خط کوتاه) استفاده شود مگر اینکه توسط شرکت فراهم‌کننده پیشنهادشده باشد.

۳-  به‌دقت از مشخصه‌های ارائه‌شده از سوی تولیدکننده تبعیت کنید (در خصوص غلظت، ضخامت و درجه حرارت، باد دادن و موضوعات تطبیقی دیگر).

۴-  مدت در معرض باد قرار دادن کار چاپی را به حداکثر برسانید تا از خشک شدن کامل آن اطمینان حاصل کنید. قابل‌توجه اینکه باد موردنظر الزاماً نباید باد گرم باشد.

۵ – به‌دقت دما را مدنظر داشته باشید. طرف اول باید بین ۹۵ تا ۱۰۰ درجه فارنهایت و طرف دوم بین ۹۰ تا ۹۵ درجه فارنهایت دما داشته باشند.

۶-  حداکثر اندازه لیفت باید ۳ اینچ باشد.

۷- پیشنهاد می‌شود میزان استفاده از پودر اسپری را به حداقل برسانید. در صورت صلاحدید می‌توانید از پودر غلیظ‌تر برای طرف دوم استفاده کنید.

۸- لیفت‌ها را بر اساس نظر تولیدکننده باد دهید تا از پس دادن و پخش شدن مرکب پیشگیری کرده و به فرآیند خشک شدن کمک کند.

۹- برای موارد دوطرفه با پوشش آبی دقت بالاتری نیاز است. قسمت بالایی باید قبل از پوشش دادن طرف دوم کاملاً خشک و خنک باشد. سرعت چاپ بر روی طرف دوم را کاهش دهید. از پوشش کمتر با غلظت کمتر در طرف دوم استفاده کنید. برای پیشنهاد‌های ویژه از تولیدکننده کمک و نظر بخواهید. لیفت‌ها را در زمان لازم از سوی تولیدکننده باد دهید تا از پخش شدن مرکب جلوگیری شده و به خشک شدن کمک شود.

۱۰- پیشنهاد می‌شود پس از باد دادن آن‌ها را بر روی‌هم انباشته نکنید. آن‌ها را بر روی بردهای تحویل قرار دهید.